Skorpion 500 RB

rb 500 sr 02

Skorpion 500 RB hakkuri on suunniteltu  puunoksien ja tukkien hakettamiseen. Haketettavan materiaaliin halkaisija voi olla jopa  180 mm. Skorpion 500 RB hakkuri on asennettu tukevaan kuljetusalustaan ja tehontarve on vähintään 100 hevosvoimainen maataloustraktori. Voima siirretään traktorin nivelakselin välityksellä, tarvittava ulosoton kierrosluku on 1000 rpm.

Hakkuri on varustettu hydraulisesti käännettävällä lastauskaukalolla, ja siinä on myös syöttöketjusto , ylempi syöttörulla  on sijoitettu ylärunkoon jolloin se voi myötäillä sisäänsyötettävän materiaalin muotoja. Sisäänsyötön “tela” syöttöketjun voimansiirto on toteutettu 2 erillisellä hydraulimoottorilla

Leikkuujärjestelmän perusteena on rumpu varusteltuna 12 terällä ja sekä hakkeen hyvän laadun varmistava vastaverkko joka takaa että ulostuleva hake on oikean kokoista. Hake ohjataan poistoputkeen  rummun aikaansaaman ilmavirran voimalla, Tekos ilmavirtaus varmistaa hakkeelle pitkän siirtomatkan esim. isoonkin peräkärryyn.

Tämä hakkuri on asennettu yksiakseliselle kuljetusalustallejolloin sitä voi hinata metsässä tai tiellä. Innovatiivinen ratkaisu sijoittaa hakkuri poikittain alarunkoon nähden mahdollistaa myös peräkärryn kytkemisen suoraan hakkuriin

Hakkuri voidaan lisäksi varustaa valvontajärjestelmällä  joka liiallisen syötön tai lämpeämisen seurauksena suojelee hakkuria vaurioilta pysäyttämällä syötön.

Skorpion 500 RB hakkurilla tuotettua haketta voidaan käyttää lämmitykseen kiinteän polttoaineen kattiloissa , kompostin raaka-aineena, puutarhojen ja puistojen koristelussa, ja vasaramyllyssä tapahtuvan jatkokäsittelyn jälkeen pelletin ja briketin valmistuksessa.

Tekniset tiedot

Malli

SKORPION 500 RB

Ulkomitat (length pituus x width leveys x height korkeus) [mm]

2880 (Syöttökaukalon kanssa 3870)
x 2200 (Jopa 3480) x 2600

Paino Kg

Ilman puutavarakuormaajaa

Puun halkaisija max mm

up to 180

Terät

12 leikkaavaa + 1 vastaterä

Syöttönopeus (metriä / minuutti)

jopa 31

Haketusteho m3 / tunnissa

jopa 20

Syöttöyksikkö

Puutavarakuormain tai manuaalisesti

Rummun halkaisija mm

450

Rummun pyörintänopeus Rpm

500

Syöttöaukon mitat ( L x K )

510 x 265

Käyttövoima

Traktorin ulosotto

Minimi tehontarve Traktori

100

() - Työskentelyvalmiina 

Toimitus sisältää

  • Nivelakseli
  • Traktorista riippumaton hydraulijärjestelmä
  • Korkeussäädettävä hakkeen poistoputki
  • 360 astetta kääntyvä hakkeen poistoputki
  • “No-stress system” kierrosvahti joka katkaisee syötön traktorin kierrosten laskiessa liikaa

 

WebGarden