Skorpion 120 SD

120sd sr 01

Hakkuri Skorpion 120 SD on suunniteltu  puunoksien ja tukkien hakettamiseen. Haketettavan materiaaliin halkaisija voi olla jopa 120 mm. Hakkuri Skorpion 120 SD on laikkahakkuri ja jossa haketettu hake siirretään laikan tuottamalla ilmavirralla ulos hakkurista . Hake ohjataan poistoputkeen, jota voidaan kääntää 360 astetta. Leikkuujärjestelmän perusteena on laikka  jossa on 2 kappaletta kaksipuoleista käännettävää terää.

Käyttövoimansa Skorpion 120 SD hakkuri saa  2-sylinterisestä ja 28,5 hevosvoimaisesta ilmajäähdytteisestä Dieselmoottorista.  40-litrainen polttoainetankki mahdollistaa usean tunnin työskentelyn kohteessa ilman aikaa vievää välitankkausta. Moottorin ympärille on myös mahdollisuus saada äänieristetty moottorikotelointi jolloin varsinkin asutusalueella työskennellessä meluhaittojen mahdollisuus on minimaalinen

Hakkurin tärkeimpiä varusteita on hydraulinen syöttöjärjestelmä, Skorpion 120 SD  syöttörullat saavat voimansa hakkurin omasta hydraulipumpusta jota pyörittää erillinen oma moottori.  Myös perusmalleissa on järjestelmä jolla voidaan hydraulivivulla  vaihtaa tarvittaessa syöttörullien pyörimissuuntaa.

Skorpion 120 SD  on asennettu tieliikennesäännökset täyttävälle alustalle joka on liikuteltavissa henkilö tai pakettiautolla, vetoaisaan on mahdollista asentaa vaihtoehtoisesti vetosilmukka jolloin siirtäminen on mahdollista myös kuorma-autolla tai traktorilla

Hakkuri voidaan lisäksi varustaa valvontajärjestelmällä  joka liiallisen syötön tai lämpeämisen seurauksena suojelee hakkuria vaurioilta pysäyttämällä syötön.

Skorpion 120 SD  Hakkuri on hyväksytty Puolan tieliikenneministeriössä käytettäväksi perässävedettävänä laiteena ja näin ollen se täyttää tieliikennelain vaatimat tarkat vaatimukset.

Skorpion 120 SD hakkurilla tuotettua haketta voidaan käyttää lämmitykseen kiinteän polttoaineen kattiloissa , kompostin raaka-aineena, puutarhojen ja puistojen koristelussa, ja vasaramyllyssä tapahtuvan jatkokäsittelyn jälkeen pelletin ja briketin valmistuksessa.

Tekniset tiedot

Malli

SKORPION 120 SD

Ulkomitat (length pituus x width leveys x height korkeus) [mm]

3661 x 1807 x 2231

Paino (kg)

848

Puun halkaisija max mm

120

Terät

2 leikkaavaa + 2 vastaterää

Syöttönopeus (metriä / minuutti)

jopa 33

Haketusteho m3 / tunnissa

jopa 8

Hakkeen leveys (mm)

Alkaen 9 päättyen 11

Syöttöyksikkö

hydraulinen syöttölaite

Laikan halkaisija mm

550

Syöttöaukon mitat ( L x K )

285 x 165

Moottorin tekniset tiedot

Moottorin malli

LOMBARDINI 9LD626-2

Moottorin iskutilavuus cm3

1248

Moottorin teho HV

28,5

Moottorin jäähdytys

Ilma

Polttoaine

Diesel

Polttoainetankin tilavuus L

40

Maksimi polttoaineen kulutus L / tunnissa

5,5

Käynnistys

Sähkö

Toimitus sisältää

  • Työtunti mittari
  • Vararengas
  • Korkeussäädettävä hakkeen poistoputki
  • 360° astetta kääntyvä hakkeen poistoputki

Lisävarusteet

  • kierrosvahti joka katkaisee syötön moottorin kierrosten laskiessa alle säädetyn kierrosluvun
WebGarden