Skorpion 250 SDT/G

250 sdt gas sr 01

Hakkuri Skorpion 250 SDT/G on suunniteltu puunoksien ja tukkien hakettamiseen. Haketettavan materiaaliin halkaisija voi olla jopa 250 mm. Sisäänsyötölaiteena toimii sisäänsyöttöketju jota vasten yläpuolen korkeahampainen painintela painaa syötettävän materiaalin.

Hakkuri Skorpion 250 SDT/G on laikkahakkuri ja jossa haketettu hake siirretään laikan tuottamalla ilmavirralla ulos hakkurista . Hake ohjataan poistoputkeen, jota voidaan kääntää 360 astetta. Leikkuujärjestelmän perusteena on laikka  jossa on 2 tai kolme kappaletta kaksipuoleista käännettävää terää.

Käyttövoimansa Skorpion 250 SDT/G hakkuri saa  4-sylinterisestä Japanilaisesta Yanmar 84 hevosvoimaisesta nestejäähdytetystä Dieselmoottorista  60-litrainen polttoainetankki mahdollistaa usean tunnin työskentelyn kohteessa ilman aikaa vievää välitankkausta. Moottorin ympärille on myös mahdollisuus saada äänieristetty moottorikotelointi jolloin varsinkin asutusalueella työskennellessä meluhaittojen mahdollisuus on minimaalinen.

Hakkurin sisäänsyötöpöytä on varustettu alapuoleisella syöttöketjulla ja yläpuolelta kappaleita painaa korkeahampainen hammastettu syöttötela. Kumpikin syöttötela ja ketju on itsenäisesti omilla hydraulimoottoreilla toimivia, tämä ratkaisu takaa varman syötön hakkurille. Myös perusmalleissa on järjestelmä jolla voidaan hydraulivivulla  vaihtaa tarvittaessa syöttörullien pyörimissuuntaa.

Hakkurissa on vakiona elektroninen työseuranta sekä turvallisuutta lisäävä valvonta hakkurin syöttönopeuden määrittämiseksi. Skorpion 250 SDT/G  on asennettu tieliikennesäännökset täyttävälle alustalle joka on liikuteltavissa henkilö tai pakettiautolla, vetoaisaan on mahdollista asentaa vaihtoehtoisesti vetosilmukka jolloin siirtäminen on mahdollista myös kuorma-autolla tai traktorilla.

Skorpion 250 SDT/G hakkurilla tuotettua haketta voidaan käyttää lämmitykseen kiinteän polttoaineen kattiloissa , kompostin raaka-aineena, puutarhojen ja puistojen koristelussa, ja vasaramyllyssä tapahtuvan jatkokäsittelyn jälkeen pelletin ja briketin valmistuksessa.

Malli

SKORPION 250 SDT
YANMAR

Ulkomitat (pituus x leveys x korkeus) [mm]

4600 (5000) x 2000 x 2525

Paino

2050

Puun halkaisija max mm

250

NTerät

2 tai 3 leikkaavaa + 2 vastaterää

Syöttönopeus (metriä / minuutti)

jopa 42

Haketusteho m3 / tunnissa

jopa 22

Hakkeen leveys

Alkaen 9 päättyen 14

Syöttöyksikkö

Hydraulinen syöttölaite

Laikan halkaisija mm

800

Syöttöaukon mitat ( L x K )

420 x 255

Moottorin tekniset tiedot

Moottorin malli

YANMAR 4TNV98T

Moottorin iskutilavuus cm3 / kierroksia

3319/2500

Moottorin teho HV

84

Moottorin jäähdytys

Neste

Polttoaine

Diesel 

Polttoainetankin tilavuus L

60

Maksimi polttoaineen kulutus L / tunnissa

13

Käynnistys

Sähkö

() - Työskentelyvalmiina

Toimitus sisältää

  • Työtuntimittari
  • Vararengas
  • Korkeussäädettävä hakkeen poistoputki
  • 360° astetta kääntyvä hakkeen poistoputki
  • “No-stress system” kierrosvahti joka katkaisee syötön moottorin kierrosten laskiessa alle säädetyn kierrosluvun

 

 

WebGarden