Skorpion 120 R

120r sr 01

Hakkuri Skorpion 120 R on suunniteltu  puunoksien ja tukkien hakettamiseen. Haketettavan materiaaliin halkaisija voi olla jopa 120 mm. Hakkuri Skorpion 120 R on laikkahakkuri ja jossa haketettu hake siirretään laikan tuottamalla ilmavirralla ulos hakkurista . Hake ohjataan poistoputkeen, jota voidaan kääntää 360 astetta. Leikkuujärjestelmän perusteena on laikka  jossa on 2 kappaletta kaksipuoleista käännettävää terää.

Hakkurissa on traktorin nostolaiteisiin sopiva standardi 3 piste kiinnitys ja tehontarve on 60 hevosvoimainen maataloustraktori.  Voima siirretään traktorin nivelakselin välityksellä. Ulosoton tarvittava pyörimisnopeus on 540 kierrosta minuutissa.

Hakkurin tärkeimpiä varusteita on hydraulinen syöttöjärjestelmä, Skorpion 120 R  syöttörullat saavat voimansa hakkurin omasta hydraulipumpusta joten hakkuri ei ole riippuvainen traktorin hydrauliikan tehosta.  Hakkurin saa halutessaan myös ilman omaa hydraulipumppua, silloin käyttövoima hydrauliikalle otetaan traktorin omasta hydrauliikasta.  Myös perusmalleissa on järjestelmä jolla voidaan hydraulivivulla  vaihtaa tarvittaessa syöttörullien pyörimissuuntaa

Hakkuri voidaan lisäksi varustaa valvontajärjestelmällä  joka liiallisen syötön tai lämpeämisen seurauksena suojelee hakkuria vaurioilta pysäyttämällä syötön.              

Skorpion 120 R hakkurilla tuotettua haketta voidaan käyttää lämmitykseen kiinteän polttoaineen kattiloissa , kompostin raaka-aineena, puutarhojen ja puistojen koristelussa, ja vasaramyllyssä tapahtuvan jatkokäsittelyn jälkeen pelletin ja briketin valmistuksessa.

Tekniset tiedot

Malli

SKORPION 120 R

Ulkomitat (pituus x leveys x korkeus) [mm]

2320 x 1850 x 2320

Paino Kg

630

Puun halkaisija max mm

120

Terät

2 leikkaavaa + 2 vastaterää

Syöttönopeus (metriä / minuutti)

jopa 33

Haketusteho m3 / tunnissa

jopa 8

Hakkeen leveys

Alkaen 9 päättyen 11

Syöttöyksikkö

hydraulinen syöttölaite

Laikan halkaisija mm

550

Syöttöaukon mitat ( L x K )

285 x 165

Käyttövoima

Traktorin ulosotto 540 rpm

Minimi tehontarve Traktori

60

Toimitus sisältää

  • Nivelakseli
  • Traktorista riippumaton hydraulijärjestelmä
  • Korkeussäädettävä hakkeen poistoputki
  • 360 astetta kääntyvä hakkeen poistoputki
  • Korkeudensäätö traktorin nostolaitteilla

Lisävarusteet

  • Kierrosvahti joka katkaisee syötön traktorin kierrosten laskiessa liikaa

 

WebGarden